Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ İ̇LE Z KUŞAĞI İ̇LİŞKİSİ

THE RELATIONSHIP BETWEEN GENERATION Z AND THE FOURTH INDUSTRIAL REVOLUTION

DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ İ̇LE Z KUŞAĞI İ̇LİŞKİSİ

 
Yazar : Naci Atalay DAVUTOĞLU    
Türü :
Baskı Yılı : 2019
Sayı : 42(3)
Sayfa : 195-204
DOI Number: :
Cite : Naci Atalay DAVUTOĞLU , (2019). DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ İ̇LE Z KUŞAĞI İ̇LİŞKİSİ. Route Education and Social Science Journal , 42(3), p. 195-204. Doi: 10.17121/ressjournal.2295.
1062    736


Özet
Dördüncü Sanayi Devrimi internete bağlı her nesnenin üretim alanında daha fazla kullanımıyla endüstriyel alanda köklü değişimleri, internetin, yapay zekânın, akıllı makinelerin üretiminde kullanılması ile birlikte iş geliştirmeden-mühendisliğe kadar birçok alanda yeniliğin sağlanması olarak ifade edilir. Z Kuşağı ise 2000-2030 arası doğan ve altın nesil ya da alfa kuşağı olarak ifade edilen dijital dünyanın ‘göçmeni’ değil, ‘gerçek sahibi’ olarak bilinen sadece teknolojiyi değil; doğayı, insanları, kitapları, gezegenleri, kısacası yaşamın tüm unsurlarını önemseyen kuşağa denir. Çalışmada amaç geleceğin teknolojisi sayılan Sanayi 4.0 kavramı ile Z kuşağının ilişkisini vurgulamaktır. Konuyla ilgili literatür taraması yapılmıştır. Elde edilen bilgiler analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda her ne kadar Sanayi 4.0 ve Z kuşağı ilişkisi irdelenmemesine rağmen her iki konunun birbirleriyle ilişkisinin olduğu öngörülmektedir. Bu çalışmanın bundan sonraki araştırmalara öncülük edeceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler
Sanayi 4.0, Sanayi 4.0’ın Bileşenleri, Kuşak, Z Kuşağı.

Abstract
The fourth Industrial Revolution entails not only the increased usage of internet-connected tools in production but also carrying out fundamental changes in industrial areas, and achieving innovation in many fields from business development to engineering by means of employing the internet and artificial intelligence in the production of smart machines. As for Generation Z, it refers to the individuals born between 2000 and 2030, who are not “immigrants” in the world, but its “rightful owner”,and is also known as the golden generation or Generation Alpha. Generation Z cares about not only technology but also nature, people, books, planets, in short each and every element of life. The study aims to emphasise the relationship between Industry 4.0, which is deemed as future technology, and Generation Z. Subsequent to the literature review, the data were analysed and evaluated. Despite the lack of studies that delve into the relationship between Industry 4.0 and Generation Z, these concepts are predicted to be interrelated. Hence, the study is considered to pioneer future research.

Keywords
Industry 4.0, Components of Industry 4.0, Generation, Generation Z.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri