Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRETMEN-AİLE İŞ BİRLİĞİ VE ÖĞRETMENLERİN VELİLERLE YAŞADIKLARI İLETİŞİM PROBLEMLERİ: ANKARA İLİ ETİMESGUT İLÇESİ ÖRNEĞİ
Okul öncesi eğitim sürecinde öğretmen ile ailenin iş birliği durumunu ve öğretmenlerin aileler ile yaşadıkları iletişim problemlerini öğretmen görüşleri aracılığıyla belirlemeyi amaçlayan bu araştırma 2021-2022 iş yılında Ankara ili Etimesgut ilçesinde kamu okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan 10 okul öncesi öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubuna araştırmacı tarafından hazırlanan ve 5 sorudan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu uygulanmıştır. Çalışma grubundan elde edilen veriler betimsel analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırmanın bulguları neticesinde ulaşılan sonuçlar ilgili alan yazın ile karşılaştırılarak tartışılmış ve tespit edilen problemlere dönük bazı önerilerde bulunulmuştur. Araştırmada ulaşılan sonuçlar şunlardır: Velilerin öğretmenle iş birliği yapması öğretmenin motivasyonunu olumlu etkilemektedir. Öğretmenler velileri ile en çok iş birliği eksikliğinden kaynaklanan iletişim problemi yaşamaktadır. Veli kaynaklı iletişim problemleri en çok öğretmen ve eğitime dair önyargılardan kaynaklanırken öğretmenden kaynaklanan iletişim problemleri ise yanlış anlaşılmalardan kaynaklanmaktadır.

Anahtar Kelimeler
Okul-aile iş birliği, iletişim problemi, okul öncesi eğitim.

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri