Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


ÇEVRİM İÇİ ORTAMDA UYGULANAN BİR ÖĞRETİM MODÜLÜNÜN ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA KONULARINDAKİ AKADEMİK BAŞARILARINA VE KAVRAMSAL ÖĞRENMELERİNE ETKİSİ
Bu araştırmanın amacı, ortaokul öğrencilerine yönelik geliştirilen ve çevrim içi ortamda uygulanan sürdürülebilir kalkınma öğretim modülünün öğrencilerin akademik başarılarına ve kavramsal gelişimlerine olan kısa ve uzun süreli etkisini incelemektir. Toplam 14 öğrenciden oluşan 7. sınıf öğrencileriyle yürütülen araştırmada nicel araştırma yaklaşımı kullanılmıştır. Veriler, süürdürülebilirk kalkınma başarı testi ve kavram haritası yoluyla toplanmıştır. Bu testler, öğrencilere uygulama öncesi ve sonrası ile kalıcılığı ölçek amacıyla uygulamalar tamamlandıktan beş ay sonra olmak üzere üçer kez uygulanmıştır. Bu çalışma sonucunda toplanan nicel veriler modülün öğrencilerin akademik başarılarını ve sürdürülebilir kalkınma konusundaki kavramları öğrenmesini oldukça kolaylaştırdığı ortaya koymuştur. Bununla birlikte, özellikle kavram haritası puanlarının kalıcılık testi puanlarının ya stabil kalması ya da düşmesi yeni bir konu olan sürdürülebilir kalkınma kavramlarının zihinde yapılanabilmesi için yapılacak daha çok şeyin olduğunu ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler
Sürdürülebilir kalkınma, öğretim modülü, çevrim içi, akademik başarı

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri