Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


MÜZİKTE ALGI VE ÇALGI EĞİTİMİNE ETKİSİ

PERCEPTION IN MUSIC AND EFFECT ON INSTRUMENT EDUCATION

MÜZİKTE ALGI VE ÇALGI EĞİTİMİNE ETKİSİ

 
Yazar : Eren LEHİMLER  & Tuncay ARAS  
Türü :
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 17
Sayfa : 42-49
DOI Number: :
Cite : Eren LEHİMLER & Tuncay ARAS, (2017). MÜZİKTE ALGI VE ÇALGI EĞİTİMİNE ETKİSİ. Route Education and Social Science Journal , 17, p. 42-49. Doi: 10.17121/ressjournal.719.
1772    1170


Özet
Müzik ile beyin ilişkisini ele alan birçok çalışma vardır. Bu çalışmalar da görülmüştür ki, müziği oluşturan işitsel uyaranlar psiko-motor, duyusşal ve bilişsel işlemlerin yapıldığı beyinsel hareketler, duyusal algıları ve bilişsel becerileri düzenlemeye katkı sağlar. Her yaş için verilen müzik eğitimi boyunca da bu etkileşim hep var olmaktadır. Müzisyenlerin özellikle kendilerini bu alanda nasıl algıladıkları ve eksikliklerini bularak kendilerini geliştirmeleri çok önemlidir. Müzikal algılaması yüksek olan kişinin özellikle müziği yorumlama da çok daha başarılı olması kaçınılmazdır. Eldeki araştırma bu yüzden müzikte algı ve çalgı eğitimi arasındaki ilişki üzerinde kısaca durmuş, konu ile ilgili araştırma konularına dikkat çekmeye çalışmıştır.

Anahtar Kelimeler
Algı, müzik, müzikte ve çalgı eğitiminde algı.

Abstract
There are many studies that deal with music and brain relation. These studies have also shown that, Music-producing auditory stimuli, psycho-motor, sensory and cognitive processes on cerebral movements, sensory perceptions and cognitive skills. This interaction always exists during music education for all ages. Especially how musicians perceive themselves And it is very important that they improve themselves by finding their deficiencies. On the basis of this research,the relationship between instrumental education and musical perception are examined and tried to draw attention to research issues related to the subject.

Keywords
Perception, Music, perception in musical and instrumental education.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri