Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


EVRENSEL MÜZİK EĞİTİMİNİN KAPSAMI ÜZERİNE: PROGRAM, ÖĞRETME-ÖĞRENME SÜRECİ ve ÖNERİLER

ON THE SCOPE OF UNIVERSAL MUSIC EDUCATION: PROGRAM OF TEACHING-LEARNING PROCESS AND RECOMMENDATIONS

EVRENSEL MÜZİK EĞİTİMİNİN KAPSAMI ÜZERİNE: PROGRAM, ÖĞRETME-ÖĞRENME SÜRECİ ve ÖNERİLER

 
Yazar : Sena GÜRŞEN OTACIOĞLU    
Türü :
Baskı Yılı : 2016
Sayı : 10
Sayfa : 193-207
DOI Number: :
Cite : Sena GÜRŞEN OTACIOĞLU , (2016). EVRENSEL MÜZİK EĞİTİMİNİN KAPSAMI ÜZERİNE: PROGRAM, ÖĞRETME-ÖĞRENME SÜRECİ ve ÖNERİLER. Route Education and Social Science Journal , 10, p. 193-207. Doi: 10.17121/ressjournal.528.
10004    2747


Özet
Birçok farklı ülkede evrensel olarak geçerli sayılan birçok eğitim sistemi uygulanmaktadır. Eğitimin her alanında sistemli ve programlı bir eğitim süreci uygulanmaktadır. Her ülke kendi sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile paralellik gösteren eğitim programlarını örnek alarak uygulamaktadır. Sanat ve müzik eğitimi için de bu uygulamalar geçerlidir. Müzik eğitimi de ait olduğu toplumun bu temel özelliklerinden etkilenmektedir. Yapılan bu araştırma da dünyadaki genel müzik eğitimi kapsamı, program ve müzik öğretiminde etkili öğrenme için yabancı literatüre dayalı öneriler getirilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler
Müzik eğitimi, müzik öğretimi, program.

Abstract
Many valid education systems are applied in many different countries considered universally. Systematic and programmed training process is implemented in all areas of education. Each country's own social, cultural and implement educational programs taking samples in parallel with the economic structure. This practice also applies to art and music education. Music education is also affected by this subject are the basic features of society. This research in the world scope of general music education programs and foreign literature-based recommendations for effective learning in music education has tried to be.

Keywords
Music education, music teaching, programme.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri