Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


WİLFRED CANTWELL SMİTH’İN “DİN VE İSLAM” KAVRAMINA BAKIŞI

ACCORDING TO WILFRED CANTWELL SMITH “RELIGION AND ISLAM CONCEPT”

WİLFRED CANTWELL SMİTH’İN “DİN VE İSLAM” KAVRAMINA BAKIŞI

 
Yazar : Mehmet DEMİRTAŞ    
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 5
Sayfa : 530-545
DOI Number: :
Cite : Mehmet DEMİRTAŞ , (2015). WİLFRED CANTWELL SMİTH’İN “DİN VE İSLAM” KAVRAMINA BAKIŞI. Route Education and Social Science Journal , 5, p. 530-545. Doi: 10.17121/ressjournal.285.
6911    5685


Özet
Din ya da inanç kavramının ne olduğu ile ilgili çok uzun zamandır din tarihçileri ve din felsefecileri tarafından sorular sorulmuş, fakat onların bu sorulara verdikleri cevaplar genellikle birbirinden farklı olmuştur. Bu makalede dinler tarihi alanında özellikle Uzak Doğu ve Asya Dinleri hakkında birçok çalışmaları olan Kanadalı Profesör Wilfred Cantwell Smith’in “din” ve “İslam” kavramına nasıl baktığını ve bu kavramın tarihsel süreç içerisinde nasıl tanımlandığı ve hangi somutlaşma sürecini geçirdikleri ile ilgili düşüncelerini ortaya koymaya çalışacağız. Ayrıca bu makale kapsamında özellikle Smith’in diğer dinler arasında “İslam’ın” niçin özel bir durumunun olduğuna yönelik yapmış olduğu çıkarımlar da incelenmeye çalışılacaktır

Anahtar Kelimeler
Tanrı, Din, İnanç, Aşkın Hakikat, Dinî Gelenek.

Abstract
İt have been questions about what the concept of religion or belief is for a very long time asked by religion historians and philosophers of religion, but the answers that they gave generally to these questions were different from each other. I will try to review in this article Canadian Professor Wilfred Cantwell Smith' thoughts that has about the Far East and Asian Religions many studies as comparative historian of religions with regard to concept of religion and Islam how to define and which materialization process to spend in the historical process. It will be also examined in the scope of this article convictions that Smith made especially for the special case of Islam in other religions.

Keywords
God, Religion, Belief, Ultimate Truth, Religious Tradition.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri