Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


HEGEMONYA TARTIŞMALARI BAĞLAMINDA ABD HEGEMONYASININ GELECEĞİ

THE FUTURE OF U.S. HEGEMONY IN THE CONTEXT OF THE HEGEMONY DEBATES

HEGEMONYA TARTIŞMALARI BAĞLAMINDA ABD HEGEMONYASININ GELECEĞİ

 
Yazar : Mustafa MUTLU    
Türü :
Baskı Yılı : 2019
Sayı : 39(1)
Sayfa : 7-22
DOI Number: :
Cite : Mustafa MUTLU , (2019). HEGEMONYA TARTIŞMALARI BAĞLAMINDA ABD HEGEMONYASININ GELECEĞİ. Route Education and Social Science Journal , 39(1), p. 7-22. Doi: 10.17121/ressjournal.2038.
1456    1211


Özet
Uluslararası İlişkiler disiplini içerisinde hegemonya kavramı önemli bir yer tutmaktadır. Hegemon olarak tanımlanan niteliklere sahip devletlerin kurduğu sistemin belirli bir zaman/dönem içerisinde yükselişe geçtiği ve ardından zayıfladığı gözlemlenmektedir. Bu yazıda ABD’nin bir hegemon olarak sahip olduğu özelliklerin hangilerine sahip olmaya devam ettiği ve uluslararası sistemde uluslararası hukuk başta olmak üzere uluslararası sistemin dayandığı temellerin sarsılmasına yol açtığı ve bunun da ABD’nin gelecekte bir hegemon olarak devam edemeyeceği, hegemonya tartışmaları bağlamında ele alınmaktadır. Özellikle hegemonya tartışmaları ve Antonio Gramsci’den günümüze hegemonya tanımının rıza ve zor bağlamında ABD’nin bu iki olgu arasında günümüzde hangisini karşıladığı açıklanacaktır.

Anahtar Kelimeler
Hegemonya, ABD, Uluslararası Hukuk, Uluslararası Sistem

Abstract
The concept of hegemony has an important place in the discipline of International Relations. It is observed that the system established by the states which are defined as Hegemon has increased and weakened within a certain period of time. In this paper, it is discussed in the context of which the US has a hegemon, which in the international system leads to the shattering of the foundations on which the international system is based, in particular international law, and that the US cannot continue as a hegemony in the future. Especially in the context of the hegemony debates and the consent and coercion context of Antonio Gramsci's definition of hegemony in the present, it will be explained which of these two phenomena the USA is now meeting.

Keywords
Hegemony, USA, International Law, International System

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri