Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


DAĞITIM POLİTİKALARINDA YAZILIM PROGRAMI KULLANIMINA İLİŞKİN BİR İNCELEME

DISTRIBUTION POLICY REGARDING USE THE SOFTWARE PROGRAM REVIEW

DAĞITIM POLİTİKALARINDA YAZILIM PROGRAMI KULLANIMINA İLİŞKİN BİR İNCELEME

 
Yazar : Yavuz AKÇİ  & Abdurrahman YAŞAR  
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 4
Sayfa : 326-336
DOI Number: :
Cite : Yavuz AKÇİ & Abdurrahman YAŞAR, (2015). DAĞITIM POLİTİKALARINDA YAZILIM PROGRAMI KULLANIMINA İLİŞKİN BİR İNCELEME. Route Education and Social Science Journal , 4, p. 326-336. Doi: 10.17121/ressjournal.181.
6786    5313


Özet
İşletmeler için kritik rol oynayan pazarlama, satış ve dağıtım, tüketici için istediği ürünü istediği zaman ve yerde bulmasından dolayı önem kazanmaktadır. Son yıllarda bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin de gidererek artmasıyla işletmelerin sektörlerinde öne geçebilmeleri için bir takım modeller geliştirme ihtiyacı duymuşlardır. Firmaların arasında artan bu rekabet sonucunda yazılım destekli satış ve dağıtım modellerinde de gelişmeler yaşanmıştır. Günümüzdeki sert rekabet koşulları bilgiyi ön plana çıkarak fark yaratan bir güç haline gelmiştir. Dolayısıyla bu bilgiyi yönetme ihtiyacı, satış dağıtım modellerindeki gelişmeler ve bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerin bir araya gelmesi ile yazılım destekli satış dağıtım sistemleri ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada, kullanımı giderek yaygınlaşmaya başlayan yazılım destekli satış dağıtım sistemlerinin işletmelere sağladığı faydaların belirlenmesine çalışılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda yazılım destekli dağıtım sistemlerinin geleneksel yöntemlere göre gerçekleştirdikleri satış ve dağıtım faaliyetlerinin daha etkin ve sorunsuz olarak devam ettirdikleri ve firma performansına önemli ölçüde pozitif etkilerinin olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler
Lojistik, dağıtım, distribütör, yazılım.

Abstract
Strategies for marketing, sales and distribution are critical for companies to meet the needs of consumers everytime and everywhere. With rapid technological development, companies are also increasingly using different models to get ahead of competitors. As a result, software based sales and distribution models have become a popular tool, which can be a competitive advantage for a firm if effectively used. The research presented in this thesis focuses on the benefits of these software programs. Studies conducted for this research demonstrate that developed software systems increases efficiency and decreases the error rate in sales&distribution operations compared to traditional models.

Keywords
Logistics, Distribution, Distributor, software

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri