Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ YENİDEN Mİ BAŞLIYOR? ‘MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VE FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ’

DOES THE NATIONAL VIEW MUNICIPALITY START AGAIN? 'NATIONAL VIEW MOVEMENT'S SOCIAL MUNICIPALISM APPROACH AND EVALUATION'

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ YENİDEN Mİ BAŞLIYOR? ‘MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VE FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ’

 
Yazar : Mahmut HAMDEMİRCİ  & Ercan EYÜBOĞLU  
Türü :
Baskı Yılı : 2018
Sayı : 28
Sayfa : 1442-1451
DOI Number: :
Cite : Mahmut HAMDEMİRCİ & Ercan EYÜBOĞLU , (2018). MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ YENİDEN Mİ BAŞLIYOR? ‘MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VE FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ’. Route Education and Social Science Journal , 28, p. 1442-1451. Doi: 10.17121/ressjournal.1298.
1329    814


Özet
Son günlerde, kapsayıcı siyaseti ve birleştirici üslubuyla, siyasette özlenen bir tavrı sergileyen Saadet Partisi herkesin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu ilgi, aslında Milli Görüş Partileri’nin tamamında görülmüş ve Refah Partisi ile zirveye ulaşmıştır. Milli Görüş halk tarafından ilgiyle takip edilirken, rejim tarafından laik düzene bir tehdit olarak algılanmış ve bu sebepten dolayı Milli Görüş’ün dört partisi kapatılmıştır. Milli Görüş’ün 1995 yılında en büyük parti olmasında 1994 yerel seçimlerinden sonra, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm belediyelerde uygulamaya geçirdiği sosyal belediyecilik hizmetlerinin önemli bir etkisi olmuştur. Beyaz Masa ve Halk Meclisleri ile halkın belediye çalışmalarına katılımı sağlanmış, Meslek Edindirme Kursları, sosyal konutlar, sosyal yardımlar ve aşevleri ile alt gelir gurupları desteklenmiş, ailenin korunması, kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve gençlere sahip çıkılması yönündeki projeler hayata geçirilmiş, engellilerin hayatını kolaylaştıracak faaliyetler yapılmış, eğitime destek verilmiş ve en önemlisi belediyelerin imajını zedeleyen rüşvetin ve maliyesini altüst eden israfın önüne geçilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sosyal belediyecilik uygulamalarına farklı bakış açısı ve sosyal belediyecilikten sapmaların, 24 Haziran genel seçimine ve akabinde yapılacak Mart 2019 seçimine yansıması kaçınılmaz olacaktır. Mart 2019 seçim sonuçlarının, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin uygulayamadığı sosyal politikalar kadar, Saadet Partisi’nin sosyal projeleri ve performansı ile de belirleneceği muhtemeldir.

Anahtar Kelimeler
Milli Görüş, Erbakan, Refah Partisi, Saadet Partisi, Sosyal Belediyecilik.

Abstract
In recent days, the Happines Party become a center of attention for everyone, with a politicizing attitude and an inclusive style. This interest was seen at National View Movement parties and reached the summit with the Welfare Party. While of National View Movement was folloved with interest by the people, it was perceived as a secular threat by the regime and for this reason the four parties of the National View Movement were closed. The reason by the National View Movement is the biggest party in 1995 is the social services applied in the municipalities especially after İstanbul and Ankara. People participated in the wok of the municipality with the white table and the people’s concils; supported to poor people through vocational courses, social housing, social asistance and food house; social projects were implemented fort he protection of womens, children and the eldery; activities aimed at facilitating the lives of the disabled; education supported and bribe is blocked. The Justice and development Party’s deviations in social municipalities will be negative fort the June 24th election and the March 2019 elections. The performance of the Happiness Party and the social policies that the Justice and Development Party doesn’t implement will determine the March 2019 election results.

Keywords
National View Movement, Erbakan, Velfare Party, Happiness Party, Social Municipality.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri