Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


LİDER-ÜYE ETKİLEŞİMİNİN YARATICI ÇALIŞAN PERFORMANSINA OLAN ETKİSİ VE ÖZ SAYGININ LİDER-ÜYE ETKİLEŞİMİ İLE YARATICI ÇALIŞAN PERFORMANSI İLİŞKİSİNDEKİ ARACI ETKİSİ
İşyerlerindeki pozitif lider-üye etkileşimi, çalışanların psikolojik ve mental olarak iyi olmalarını ve işyerindeki verimliliği arttırıcı etkilere neden olabilmektedir. Araştırmanın amacı, öz saygının lider-üye etkileşimi ile yaratıcı performansı arasındaki ilişkide aracı rolü araştırılmak istenmiştir. Bu amaçla, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren imalat işletmelerinin çalışanları ve yöneticileri ile anket tekniğine dayalı nicel bir araştırma yapılmıştır. 422 imalat sektörü çalışanına yüzyüze anket uygulaması yapılmıştır. Değişkenler arasındaki ilişkileri tespit etmek amacıyla araştırma çerçevesinde oluşturulan hipotezlerin test edilmesi için Yapısal Eşitlik Modellemesi (YEM) yaklaşımı benimsenmiştir. Yapılan analiz sonuçlarına göre, lider-üye etkileşiminin yaratıcı performans ve öz saygı üzerinde pozitif etkiye sahip olduğu ve öz saygının yaratıcı çalışan performansı üzerinde pozitif etkiye sahip olduğu sonucuna varılmıştır. Ayrıca, öz saygının lider-üye etkileşimi ile yaratıcı çalışan performansı arasındaki ilişkide aracılık ettiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler
Özsaygı, Lider-Üye Etkileşimi, Yaratıcı Çalışan Performansı

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Authors,

    RESSJOURNAL's issue 11/4 (July 2024) is published. RESSJOURNAL's new issue will be published on September 30, 2024. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri