Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


OTANTİK LİDERLİK VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUĞUN GÜNÜMÜZ YÖNETİM ANLAYIŞINA YANSIMALARI

REFLECTION OF AUTHENTIC LEADERSHIP AND CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY TO CURRENT MANAGEMENT UNDERSTANDING

OTANTİK LİDERLİK VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUĞUN GÜNÜMÜZ YÖNETİM ANLAYIŞINA YANSIMALARI

 
Yazar : Öznur KÜPELİ  & Esra AYAZ  
Türü :
Baskı Yılı : 2018
Sayı : 21
Sayfa : 1171-1180
DOI Number: :
Cite : Öznur KÜPELİ & Esra AYAZ, (2018). OTANTİK LİDERLİK VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUĞUN GÜNÜMÜZ YÖNETİM ANLAYIŞINA YANSIMALARI. Route Education and Social Science Journal , 21, p. 1171-1180. Doi: 10.17121/ressjournal.996.
1240    876


Özet
İşletmeler tarafından gönüllülük esasına bağlı olarak daha iyi bir toplum ve daha temiz bir çevre için, ilgili görüşlerin alınmasına verdiği önemle önemini arttıran kurumsal sosyal sorumluluk kavramı, otantik liderlerin etik kurallar çerçevesinde izledikleri yollarla, ulaşmayı hedefledikleri amaçlarıyla ve kurumların başarılarını arttırmalarında tamamlayıcı bir unsur niteliğindedir. Bu makalede de iş hayatında gösterdiği etik davranışlarla ve olduğu gibi davranarak gösterdiği tutumuyla işletmelerde ihtiyaç duyulan bir lider tipi olarak gösterilen otantik liderle, toplumun isteklerini göz önünde tutan ve işletmelerin hedeflerini gözeterek sorumlulukların yerine getirilmesini sağlayan kurumsal sosyal sorumluluk kavramları birlikte ele alınacaktır. Araştırmanın amacı otantik liderlik ile kurumsal sosyal sorumluluk ilişkisini tartışmaktır. Söz konusu amacı gerçekleştirebilmek için yerli ve yabancı kaynaklardan elde edilen verilerden yararlanılmıştır.

Anahtar Kelimeler
Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Otantik Liderlik

Abstract
Having volunteers in businesses it leads to a beter community and cleaner area, corporate social responsibility gives more importance to linked individuals opinions, authentic leaders ethic rules and their views on there enviromemt, aims to reach and to improve communities success is an element of their nature. In this article work life is shown ethic behaviours and having an attitude of acting the way they are type of leader is something neccessary in an authentic leader, keeping the communities needs in mind and considering the businesses aims is furfilling corporate social responsinilities providing corporate social responsibilitys concepts will be discussed together. The purpose of the research is to discuss the relationship between authentic leadership and corporate social responsibility. In order to achieve this purpose, it has benefited from the data obtained from domestic and foreign sources.

Keywords
Corporate Social Resposibility, Authentic Leadership

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri