Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


YENİ MEDYA VE METALAŞAN ANNELİK: INSTAGRAM ANNELİĞİ ÜZERİNE BİR ODAK GRUP ÇALIŞMASI

NEW MEDIA AND COMMODITIZED MOTHERHOOD: A FOCUS GROUP STUDY ON INSTAGRAM MOTHER

YENİ MEDYA VE METALAŞAN ANNELİK: INSTAGRAM ANNELİĞİ ÜZERİNE BİR ODAK GRUP ÇALIŞMASI

 
Yazar : Rengim SİNE  & Damla PARLAK YORGANCI  
Türü :
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 20
Sayfa : 399-412
DOI Number: :
Cite : Rengim SİNE & Damla PARLAK YORGANCI, (2017). YENİ MEDYA VE METALAŞAN ANNELİK: INSTAGRAM ANNELİĞİ ÜZERİNE BİR ODAK GRUP ÇALIŞMASI. Route Education and Social Science Journal , 20, p. 399-412. Doi: 10.17121/ressjournal.882.
2225    1296


Özet
Bu araştırma kullanıcıların bu varsayımlardan yola çıkılarak yapılan çalışma kapsamında, çocuk sahibi kadınların “Instagram Annesi” ya da “Blogger Anne” olarak tanımlanan blogger’lara yönelik algıları ve bu blogger’ların reklamını yaptığı ürünleri satın alma eğilimlerinin ölçümlenmesi amaçlanmıştır. Amaç doğrultusunda nitel bir çalışma yöntemi olan odak grup görüşme yöntemi kullanılmıştır ve tesadüfi örneklem yöntemiyle seçilen katılımcılarla sosyal medya üzerine derinlemesine görüşmeler yapılarak, Instagram Annelerini takip eden anneler ile görüşmeye devam edilmiştir. Görüşmeler sonucunda katılımcıların çoğunluğunun Instagram Anneleri’ni takip etmenin faydalı olduğunu düşündüğü ve tavsiye ettikleri ürünleri satın aldıkları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler
Yeni medya, Instagram, odak grup.

Abstract
In this search, it has beenaimed that analyze buying trends of women who has a child for products which was advertised byt his bloggers and perceptions above bloggersnamed “BloggerMoms”. Inside this search, in parallel with the purpose, it has been used focus group search method as a qualitative research method. It has been made in-depth interviews with participant selected with random sampling method. The result of discussions, it has been determined to they are bought products which advised and thought that following them is useful by most of participants.

Keywords
New media, Instagram, focusgroup.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri