Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


YÖNETİM KURULU ÇEŞİTLİLİĞİ VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR YAZIN TARAMASI

A LITERATURE REVIEW ON THE RELATIONSHIP BETWEEN BOARD DIVERSITY AND CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY ACTIVITIES

YÖNETİM KURULU ÇEŞİTLİLİĞİ VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR YAZIN TARAMASI

 
Yazar : Neşe ÇOLAKOĞLU  & Mehmet ERYILMAZ  
Türü :
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 20
Sayfa : 125-135
DOI Number: :
Cite : Neşe ÇOLAKOĞLU & Mehmet ERYILMAZ, (2017). YÖNETİM KURULU ÇEŞİTLİLİĞİ VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR YAZIN TARAMASI. Route Education and Social Science Journal , 20, p. 125-135. Doi: 10.17121/ressjournal.845.
1519    1059


Özet
Günümüzde tüm toplumlar, az veya çok; cinsiyet, yaş, eğitim seviyesi, gelir seviyesi, etnik köken, değerler vb. göre farklılık gösteren insanlardan teşekkül etmektedir. Günden güne artan çeşitliliğin örgütler üzerine etkileri de mühim örgütsel araştırma alanlarından bir tanesi haline gelmiştir. Örgütlerin faaliyet ve kararlarından birinci derecede sorumlu olan “Yönetim Kurulları (YK)” da muhtelif noktalardaki çeşitlilikleriyle bu araştırmalara konu olmaktadır. Öte yandan günümüzde birçok paydaş grubun örgütsel faaliyetlerle ilgili olarak finansal performanstan ziyade, finansal olmayan “Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS)” performansı ile ilgilenmesi, örgütlerin YK çeşitlilikleri ile KSS faaliyetleri arasındaki ilişkilerin araştırılmasını bir nevi mecburi kılmaktadır. Bu çalışmanın amacı, örgütlerin YK çeşitliliği ile KSS faaliyetleri arasındaki ilişkiye dair yazının incelenmesidir. İnceleme sonrasında önceki bazı çalışmalara yönelik kuramsal ve yöntemsel eleştiriler sunulacak ve gelecek çalışmalar için bazı önerilerde bulunulacaktır. Çalışma sahasının son derece güncel olması ve ulusal yazında sınırlı sayıda çalışma bulunması, bu çalışmayı daha da mühim hale getirmektedir.

Anahtar Kelimeler
Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Çeşitliliği, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Yazın Taraması.

Abstract
In the current age, all communities are composed of individuals, more or less, with different genders, ages, levels of education and income, ethnicities, ages, values etc. Thus, the impact of progressively increasing diversity on the organisations has become a significant area of organisational reasearch. The boards, presenting different levels of diversity while bearing the ultimate responsibility for the actions and decisions taken by the organizations are attracting attention in these kind of research. On the other hand, many stakeholder groups are more interested in non-financial “Corporate Social Responsibility (CSR)” performance rather than financial performance of organizations’ activities, and this ultimately requires further studies to be carried out on the relationship between the organizational diversities of board and CSR activities. The objective of this study is to review the article on the relationship between board diversity and CSR activities of organisations. Following the review, conceptual and methodological criticism of previous studies would be presented and some promising avenues for future research would be suggested. The research area is very topical and there exists very limited study in the national literature, thus indicating the importance to this study.

Keywords
Board, Board Diversity, Corporate Social Responsibility, Literature Review.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri