Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


ÇOCUK ODAKLI SOSYAL MEDYA ORTAMLARINDA EĞİTİM VE EĞLENCE

EDUCATION AND ENTERTAINMENT IN CHILD-FOCUSED SOCIAL MEDIA ENVIRONMENTS

ÇOCUK ODAKLI SOSYAL MEDYA ORTAMLARINDA EĞİTİM VE EĞLENCE

 
Yazar : Hanife AKGÜL  & Birol AKGÜL  
Türü :
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 18
Sayfa : 241-253
DOI Number: :
Cite : Hanife AKGÜL & Birol AKGÜL, (2017). ÇOCUK ODAKLI SOSYAL MEDYA ORTAMLARINDA EĞİTİM VE EĞLENCE . Route Education and Social Science Journal , 18, p. 241-253. Doi: 10.17121/ressjournal.798.
1375    1169


Özet
Medya kurum ve kuruluşları, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital alanda da faaliyet göstermeye başlamıştır. Dijital ortamda faaliyet gösteren medya, sosyal medya olarak da tanımlanmaktadır. Sosyal medya toplumun haber alma ihtiyacını karşılamakla birlikte bireylerarasında iletişim kurma ve bireylerin sosyalleşmesine de imkan sağlamaktadır. Sosyal medya sadece yetişkin bireylerin kullandığı bir dijital alan değil, aynı zamanda çocukların da kullanabildiği ve etkin olduğu bir ortam haline gelmiştir. Ancak tüm bireylerde olduğu gibi çocuklar için de sosyal medya ortamları belirli riskleri beraberinde getirmektedir. Sosyal medya ortamları, yararlı veri ve içerikleri bünyesinde barındırdığı gibi, çocuklar için uygun olmayan içerikleri de bünyesinde barındırmaktadır. Kontrolsüz ve gerçeği yansıtmayan içerikler ve oyunlar çocukların gelişiminde önemli sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle hem ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca hem de bazı sosyal medya kuruluşları tarafından çocuk odaklı eğlence ve eğitim temalı sosyal medya ortamlarının geliştirilmesi yönünde çalışmaların başlatıldığı gözlemlenmektedir. Bu çalışmada hem çocuk odaklı sosyal medya ortamları incelenmiş hem de sosyal medya aracılığı ile çocukların gelişimine yönelik olarak hazırlanmış eğitim ve eğlence içerikli veriler analiz edilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler
Sosyal Medyada Çocuk, Sosyal Medyada Eğitim, Eğlenerek Öğrenme.

Abstract
Today, the media has begun to shape on the digital space with the development of technology. One of the most important elements of digital media is social media, an environment in which individuals interact in order to socialize. Social media has become an environment in which children are active in children as well as being a medium frequently used by adult individuals. However, as is the case with all individuals, social media environments for children also bring certain risks. Social media environments contain useful content as well as inappropriate content. Uncontrolled and non-reflective content and games can lead to significant problems in the development of children. For this reason, child-focused entertainment and education-based social media environments have begun to be created. Through child-focused social media environments, children can also access content appropriate to their age.

Keywords
Children in Social Media, Education in Social Media, Learning by Amusing

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri