Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


BATI AVRUPA’DAKİ GÖÇMEN TÜRKLERİN TÜRKİYE-AB İLİŞKİSİNE ETKİSİ

THE POSSIBLE EFFECTS TO THE TURKEY- EU OF TURKISH IMMIGRANTS IN WESTERN EUROPE

BATI AVRUPA’DAKİ GÖÇMEN TÜRKLERİN TÜRKİYE-AB İLİŞKİSİNE ETKİSİ

 
Yazar : İpek GÖKBAYRAK    
Türü :
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 18
Sayfa : 96-114
DOI Number: :
Cite : İpek GÖKBAYRAK , (2017). BATI AVRUPA’DAKİ GÖÇMEN TÜRKLERİN TÜRKİYE-AB İLİŞKİSİNE ETKİSİ. Route Education and Social Science Journal , 18, p. 96-114. Doi: 10.17121/ressjournal.771.
1610    1259


Özet
Özet II. Dünya Savaşı sonrası Batı Avrupa ülkelerinin ekonomik kalkınmaya paralel olarak işgücü piyasasındaki ihtiyacı karşılamak adına Türkiye ile karşılıklı anlaşmalar çerçevesinde göçmen alımı gerçekleştirmesiyle birlikte, Avrupa’ya geçici istihdam amaçlı birçok göçmen gitmiş ve kendilerine ait bir düzen kurmalarından ötürü bu göç, kalıcılığa dönüşmüştür. Böylelikle göçmenler siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel hayata katılımını sağlayan bir süreç başlamıştır. Fakat bu süreçte Türklerin başta yabancı düşmanlığı olmak üzere, işsizlik, eğitim, dil, din, kimlik, İslamofobi algısı, fırsat eşitsizliği, aile, gençlik problemleri, örgütlenme/dernekleşme gibi konularda birtakım sorunlarla karşı karşıya kaldığı görülmüş ve bu sorunlar çerçevesinde de Avrupalıların gözünde zamanla değişim ve gelişim gösteren bir Türk imajı oluşmasına sebep olmuştur. Bu bağlamda çalışmamızın amacı göç ile birlikte giden Türklerin, Avrupa’daki varlığı, entegrasyon sürecindeki mevcut sorunları ve bu sorunlar çerçevesinde oluşan imajın günümüz Türkiye-AB ilişkilerine etkisi değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler
Anahtar Kelimeler: Avrupa’daki Türkler, Göç, Entegrasyon, İmaj, Türkiye-AB İlişkileri

Abstract
Abstract After the World War II the countries of Western Europe actualized that the flow of migrants for the labor market needs in parallel with economic development by common consent with Turkey, so many migrant are gone to Europe for temporary employment and that migration has become permanent. Thus immigrants have begun a process that provides for political, social, economic and cultural life. However in this process it has been observed that Turks have encountered some problems such as unemployment, education, language, religion, identity, Islamophobia, opportunity irequality, family, youth problems, organization/association and so on and because of these problems have caused of a Turkish image that shows the change and development over time in the eyes of Europeans. In this context the aim of the study, The Turks migration in Europe the current problems in the integration process and the image formed within these issues will be evaluated in relation to today’s Turkey-EU relations

Keywords
Keywords: Turks in Europe, Immigration, Integration, Image, Turkey-EU Relations.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri