Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


AİLENİN HAYAT KALİTESİNİN OTİSTİK KARDEŞLERİN ÖZ GÜVENLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

QUALİTÉ DE VİE FAMİLİALE ET SA RELATİON AVEC L’ESTİME DE SOİ CHEZ LA FRATRİE DE L’AUTİSTE

AİLENİN HAYAT KALİTESİNİN OTİSTİK KARDEŞLERİN ÖZ GÜVENLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

 
Yazar : Zahra Nawal Bouchaour    
Türü :
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 18
Sayfa : 291-302
DOI Number: :
Cite : Zahra Nawal Bouchaour , (2017). AİLENİN HAYAT KALİTESİNİN OTİSTİK KARDEŞLERİN ÖZ GÜVENLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ. Route Education and Social Science Journal , 18, p. 291-302. Doi: 10.17121/ressjournal.765.
1231    1335


Özet
Bu araştırma otistik çocukların ailenin ve çocukların yaşam kalitei ve özgüvenlerini saptamayı amaçlamaktadır. Araştırmacı yaşları 8 ila 15 aralığında olan toplam 15 vakıayı kilinik tanılara dayalı olarak incelemiştir. Cooper-Smith özgüven testi kullanılmıştır. Ailen üyelerinin yaşam kaliteleri için ise, Par-Qol anketinin soru cetveli esas alınmıştır. Yapılan araştırmada elde edilen verilere göre, erken teşhisin özgüveni etkilediği, otizmin ve aile yaşam kalitesinin birbirlerini etkilediği bulgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler
qualité de vie, estime de soi, l’autisme.

Abstract
Cette étude traite l’impacte de l’autisme sur la qualité de vie des parents et l’estime de soi des fratries. Pour réaliser cette étude la chercheuse à pratiquer une étude clinique sur un échantillon de 15 cas âgé de 08 à 15 ans, en appliquant le test d’estime de soi de COOPER-SMITH et le questionnaire de PAR-QOL et sans oublier l’entretient et l’observation clinique pour analyse des résultats obtenus à travers des pourcentages, 0286 que l’autisme altère la qualité de vie au sein de la famille et entraine une baisse de l’estime de soi chez les frères et sœurs.

Keywords
Otistik Çocuklar, Aile Yaşam Kalitesi, Özgüven Testi

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri