Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


ETİK BİR İŞ DÜNYASI İÇİN SOSYAL SORUMLULUK VE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ: AHİLİK ÖRNEĞİ

AN ETHICAL BUSINESS FOR SOCIAL RESPONSIBILITY AND TOTAL QUALITY MANAGEMENT: AHI COMMUNITY CASE

ETİK BİR İŞ DÜNYASI İÇİN SOSYAL SORUMLULUK VE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ: AHİLİK ÖRNEĞİ

 
Yazar : Zeynep KANTARCI    
Türü :
Baskı Yılı : 2014
Sayı : 2
Sayfa : 177-190
DOI Number: :
Cite : Zeynep KANTARCI , (2014). ETİK BİR İŞ DÜNYASI İÇİN SOSYAL SORUMLULUK VE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ: AHİLİK ÖRNEĞİ. Route Education and Social Science Journal , 2, p. 177-190. Doi: 10.17121/ressjournal.74.
8848    6253


Özet
Kişisel ve sosyal hayatın vazgeçilmez bir parçası olan ahlak her alanda olduğu gibi iş yaşantısında da karşımıza çıkmaktadır. Bu bakımdan son zamanlarda iş etiği kavramının öne çıktığı görülmektedir. İş etiği çerçevesinde iş dünyasının kendi amaçlarını gerçekleştirmesinin yanı sıra topluma karşı da önemli bir sorumluluğa sahip olması gerektiği düşüncesi giderek yaygınlaşmaktadır. Bu sorumluluk aynı zamanda toplam kalite yönetimini de beraberinde getirmiştir. Bu anlayış üretimden tüketime kadar insanların memnuniyetini esas alan bir yaklaşımı ifade eder. Bu çalışmada, iş dünyasında etik bir atmosfer oluşturmak için sosyal sorumluk ve toplam kalite yönetiminin etkisi ele alınarak bunun en güzel örneği olan Ahilik üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler
Ahlak, etik, iş etiği, sosyal sorumluluk, toplam kalite yönetimi, Ahilik.

Abstract
The morality which is an indispensable part of personal and social life emerges in the business life as in all areas. In this regard, the concept of business ethics recently seen that stand out. In the context of business ethics, this is becoming increasingly common business world have an important responsibility towards the society should be necessary besides their ends achieve This responsibility also brought in a total quality management. This understanding refers that approach based on the satisfaction of people from production to consumption. In this study, in order to create an atmosphere of ethical in the business world the impact of social responsibility and total quality management will be focuses the best example of this is Ahi community.

Keywords
Morality, ethics, business ethics, social responsibility, total quality management, Ahi community.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri