Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


MÜNEVVER AYAŞLI’NIN ESERLERİNDE KADIN EĞİTİMİ

WOMEN EDUCATION IN THE WORKS OF MÜNEVER AYAŞLI

MÜNEVVER AYAŞLI’NIN ESERLERİNDE KADIN EĞİTİMİ

 
Yazar : Derya GÜLER  & Özlem FEDAİ  
Türü :
Baskı Yılı : 2016
Sayı : 11
Sayfa : 95-105
DOI Number: :
Cite : Derya GÜLER & Özlem FEDAİ, (2016). MÜNEVVER AYAŞLI’NIN ESERLERİNDE KADIN EĞİTİMİ. Route Education and Social Science Journal , 11, p. 95-105. Doi: 10.17121/ressjournal.549.
6961    3989


Özet
Münevver Ayaşlı, Osmanlı’nın çöküşüne, Türkiye Cumhuriyetiyle yaşanan kültürel değişime tanık olmuş bir yazarımızdır. Muhafazakâr bir yazar olarak Batılılaşma, Osmanlı aristokrasi, laik Cumhuriyet’in politikaları, yazarın en çok ele aldığı konular arasındadır. Eserlerinde kurguyu bölme ve anlatı tekniğine zarar verme pahasına siyasî ve toplumsal mesajlara yer vermiştir. Bu çalışmada yazarın romanlarından hareketle kadın, eğitim, İmparatorluk aristokrasisi hakkındaki görüşleri ve Cumhuriyet kadrolarına yönelttiği eleştiriler ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler
Münevver Ayaşlı, aristokrasi, eğitim, kadın.

Abstract
Münevver Ayaşlı is known for her nostalgic work, in which she shared her testimony of the fall of the Ottoman Empire and the foundation of a new country. As an author who has Islamic-conservative point of view, she mostly prefers Westernization, Ottoman aristocracy and the secular politics of the Republic as her topics. She also mentions in her works, despite the risk of giving damage to the fiction and the narration technique. In this study, her criticism of the Ottoman aristocracy and Repuclican staff in the context of women and education is approached based on her novels.

Keywords
Münevver Ayaşlı, aristocracy, education, woman.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri