Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


9-11 YAŞ ARASI ÖĞRENCİLERİN ÇİZGİ FİLM VE ANİMASYONLARDAN EDİNDİKLERİ DEĞERLER VE ROL MODEL ALMA DURUMLARI

VALUES THAT CHILDREN AGED BETWEEN 9-11 ACQUIRE FROM CARTOONS AND ANIMATION AND THEIR MODELING BEHAVIORS

9-11 YAŞ ARASI ÖĞRENCİLERİN ÇİZGİ FİLM VE ANİMASYONLARDAN EDİNDİKLERİ DEĞERLER VE ROL MODEL ALMA DURUMLARI

 
Yazar : İrem NAMLI ALTINTAŞ    
Türü :
Baskı Yılı : 2016
Sayı : 9
Sayfa : 316-335
DOI Number: :
Cite : İrem NAMLI ALTINTAŞ , (2016). 9-11 YAŞ ARASI ÖĞRENCİLERİN ÇİZGİ FİLM VE ANİMASYONLARDAN EDİNDİKLERİ DEĞERLER VE ROL MODEL ALMA DURUMLARI. Route Education and Social Science Journal , 9, p. 316-335. Doi: 10.17121/ressjournal.512.
8418    5517


Özet
Bu çalışma 9-11 yaş aralığındaki çocukların izledikleri çizgi filmlerden ve animasyonlardan edindikleri değerleri ve rol model alma durumlarını tespit etme amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın modeli durum çalışması olarak belirlenmiştir.. Veriler Aydın Merkez ilçedeki özel bir okulda 12 öğrenciden elde edilmiştir. Katılımcıların 8’i kız 4’ü erkektir. Öğrencilere çalışmanın amacına paralel olarak izledikleri çizgi filmler, model aldıkları kahramanlar ve edindikleri değerler sorulmuştur. Çalışmanın sonucunda 9-11 yaş aralığındaki kız ve erkek çocukların, aile yapılarının, cinsiyetlerinin, sosyoekonomik durumlarının çizgi film izleme kriterlerine, edindikleri değerlere ve rol-model aldıkları kahramanlara etki ettiği ve ciddi bir yönlendirmeye gereksinim duydukları ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler
Çizgi film, Rol-model, Değer öğretimi.

Abstract
Purpose of this study determine that aged 9-11 children their values and role-modeling situations which they have got from cartoon and animation they have watch. In this study was used case study research design. Data of the study have got from 12 students in the center of Aydın private school. Cartoon they have watch and model their heroes, values asked to students as parallel of purpose of study. In the result of study is determined that girls and boys who between 9-11 aged their family status, genders, socio-economic status have an affect on ciriteria of monitoring cartoon, got values and model their heroes and need to collimation seriously.

Keywords
Cartoon, Rol-modelling, Teaching value.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri