Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


PROGRAM UYUMLULUĞU VE PROGRAM UYUMLULUĞUNU ETKİLEYEN FAKTÖRLERE YÖNELİK LİTERATÜR TARAMASI

A LITERATURE STUDY OF CURRICULUM ALIGNMENT AND THE FACTORS AFFECTING TO THE CURRICULUM ALIGNMENT

PROGRAM UYUMLULUĞU VE PROGRAM UYUMLULUĞUNU ETKİLEYEN FAKTÖRLERE YÖNELİK LİTERATÜR TARAMASI

 
Yazar : Esen Turan ÖZPOLAT  & Erdal BAY  
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 7
Sayfa : 200-227
DOI Number: :
Cite : Esen Turan ÖZPOLAT & Erdal BAY, (2015). PROGRAM UYUMLULUĞU VE PROGRAM UYUMLULUĞUNU ETKİLEYEN FAKTÖRLERE YÖNELİK LİTERATÜR TARAMASI. Route Education and Social Science Journal , 7, p. 200-227. Doi: 10.17121/ressjournal.444.
9669    4155


Özet
Literatür taraması yöntemi kullanılarak yürütülen bu çalışmanın amacı, program uyumluluğu ve program uyumluluğunu etkileyen faktörlere yönelik günümüze kadar gerçekleştirilen araştırmaları incelemek ve konu hakkında ilgili kurum ve kişilere bilgi sunmaktır. Konunun ülkemizde yaygın olarak bilinmemesi ve bu zamana kadar sadece yakın tarihte yapılmış olan bir çalışmada ele alınmış olması ise çalışmanın gerçekleşmesinde çıkış noktası olmuştur. Bu amaçla çalışmada konuya ilişkin yapılmış olan yurt içi ve yurt dışı kaynaklar taranarak bu konuda tanımlayıcı bir anlatıma yer verilmiştir. Gerçekleştirilen tarama sonucunda daha önce yapılmış olan yayınlardaki konuyla ilgili bilgilerin yanısıra, sayıca yoğun olması sebebiyle yurt dışında yapılmış olan çalışmalar, yayınlandığı tarih, yazar adı ve yayın adlarına göre sıralanarak bir tablo halinde sunulmuştur. Çalışmanın sonunda ise konu ile ilgili bilgilendirme ve işleyişe ilişkin birtakım önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler
Program uyumluluğu, program uyumluluğunu etkileyen faktörler

Abstract
The aim of this study was carried out using literature review method is to examine the studies that has been carry out up to now about the curriculum alignment and the factors affecting to the curriculum alignment and also is to provide information for the relevant organizations and individuals on the issue. The subject is not widely known in our country and is being discussed only in a study conducted in recent history so far has been the starting point in the realization of the study. For this purpose, in this study it has been use a descriptive narrative on this subject, scanning studies on the domestic and foreign sources. As a result of the scan performed, as well as related information in the publication is made before this study, due to the intense number the studies conducted abroad is presented in a table, ranked in terms of the publication date, author's name and name of publication. At the end of the study there have been some suggestions related to information and operation about the subject.

Keywords
Curriculum alignment, factors affecting the curriculum alignment

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri