Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


İLKOKUL PROGRAMLARINDA YER ALAN DEĞERLER ÜZERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR İNCELEME

THE COMPARISON OF VALUES IN PRIMARY SCHOOL CURRICULUM

İLKOKUL PROGRAMLARINDA YER ALAN DEĞERLER ÜZERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR İNCELEME

 
Yazar : Cihat YAŞAROĞLU    
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 7
Sayfa : 164-174
DOI Number: :
Cite : Cihat YAŞAROĞLU , (2015). İLKOKUL PROGRAMLARINDA YER ALAN DEĞERLER ÜZERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR İNCELEME. Route Education and Social Science Journal , 7, p. 164-174. Doi: 10.17121/ressjournal.429.
7526    2983


Özet
Değerler eğitimi, hayat boyu süren bir süreçtir. Bu süreç içerisinde ilkokul döneminin ayrı bir önemi vardır. Çünkü bu dönem öğrencilerin kişilik gelişimleri için kritik bir dönemdir. Öğretim programları, öğrencilerin değerler eğitimi için önemlidir. Bu çalışma, ilkokul programlarında değerlerin yer alıp almadığını, şayet yer alıyorsa ne şekilde yer aldığını ortaya koymayı amaçlamaktadır. Nitel araştırma yöntemi kullanılarak yapılan bu çalışmanın veri toplama araçlarını Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Müzik, Oyun ve Fiziki Etkinlikler, Spor Etkinlikleri, Görsel Sanatlar derslerine ait öğretim programları oluşturmaktadır. Ders bağlamında sınırlandırılmaya gidilmezken, sınıf bazında ilk üç sınıfla sınırlandırılmıştır. Öğretim programlarının boyutları incelenerek, değerler araştırılmıştır. Hayat Bilgisi, Türkçe gibi derslerin değerlerle daha çok ilişkili olduğu; İngilizce programında ise hiçbir şekilde değerlere yer vermediği gibi sonuçlara ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler
Değerler Eğitimi, ilkokul, öğretim programı

Abstract
Value education is a lifelong process. Primary school term is an important stage in this process. Because this term is very important for personality development. Curriculum that important for values education is a part of school life. This research tries to put forward whether values take place in primary school programs, if so to what extent it take place. The qualitative research methods were used and the data was consisted of Life Science, Turkish, Mathematics, Games and Physical Activity, Sport Events, Visual Arts and English courses curriculum. There is no limitation at the courses, but classes are limited to 1th, 2nd, and 3th classes. The values were researched through investigation of curriculum items. It is found that Life Science and Turkish courses curriculum are highly related to values; English course do not include any values.

Keywords
values education, primary school, curriculum

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri