Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


AVUSTURYA`DA YAŞAYAN BİR AZINLIK: ROMANLAR

A MINIROTY LIVING IN AUSTRIA: THE ROMANI

AVUSTURYA`DA YAŞAYAN BİR AZINLIK: ROMANLAR

 
Yazar : Oğuzhan BİNGÖL    
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 7
Sayfa : 365-374
DOI Number: :
Cite : Oğuzhan BİNGÖL , (2015). AVUSTURYA`DA YAŞAYAN BİR AZINLIK: ROMANLAR. Route Education and Social Science Journal , 7, p. 365-374. Doi: 10.17121/ressjournal.427.
9964    4150


Özet
Romanların tarihi zulüm, baskı ve ayrımcı politikalarıyla doludur. Bu zulüm ve baskı politikası 1933 yılında Nasyonal Sosyalistlerin Almanya’da iktidara gelmesiyle birlikte doruğa ulaşarak, Romanlar kendi tarihlerinde görmedikleri büyük bir soykırımın kurbanı oldular. Yaşadıkları bu soykırıma rağmen, günümüzde hala dünyanın birçok yerinde onlara karşı önyargılar ve ayrımcı politikalar devam etmektedir. Özellikle sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal düzeyde yapılan dışlanmalar, bu ülkelerde yaşayan Romanlar’ın bilinçlerinde olumlu bir bakış açısı gelişmesini engellemektedir. Bu araştırma Avusturya’da yaşayan Romanları örnek alarak o ülkede yaşadığı tarihsel süreç ve bu sürecin onlar üzerindeki yansımaları ile Avusturya devletinin azınlık hakları konusunda attığı adımlar ve gelişmeler ele alınarak incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler
Avusturya, Roman, Azınlık, Azınlık Hakları

Abstract
The Romani’s history is filled with persecution, oppression and discriminatory policies. This persecution policy culminated in Germany in 1993 when the National Socialists became the ruling party, and Romani became the victims of a genocide which they had never seen in their history. Despite the genocide they were exposed, in many parts of the world prejudices still continue against them. Especially, social, cultural, economic and political exclusions prevent the development of a positive outlook in the consciousness of the Romani who live in these countries. In this study, the historical process and reflections of the process on the Romani People who live in Australia is examined, and Steps taken by the Austrian government on minority rights and developments are analysed.

Keywords
Austria, the Romani, minorities, minority rights

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri