Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


SPOR SEKTÖRÜNÜN MİKRO VE MAKRO EKONOMİK ETKİLERİN TEORİK ANALİZİ

THEORETICAL ANALYSIS OF MICRO AND MACRO ECONOMIC EFFECTS OF SPORTS SECTOR

SPOR SEKTÖRÜNÜN MİKRO VE MAKRO EKONOMİK ETKİLERİN TEORİK ANALİZİ

 
Yazar : Filiz KUTLUAY TUTAR  Erdinç TUTAR Gülhan ELMALI  
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 6
Sayfa : 311-333
DOI Number: :
Cite : Filiz KUTLUAY TUTAR Erdinç TUTAR Gülhan ELMALI, (2015). SPOR SEKTÖRÜNÜN MİKRO VE MAKRO EKONOMİK ETKİLERİN TEORİK ANALİZİ. Route Education and Social Science Journal , 6, p. 311-333. Doi: 10.17121/ressjournal.396.
9853    6831


Özet
Küreselleşen dünyamızda diğer tüm alanlarda olduğu gibi, spor sektöründe de olağanüstü büyüme ve gelişmeler gözlenmektedir. Sporun ekonomik olarak büyük bir hacme ulaşmasında; yeni ve farklı sportif etkinliklerin sayısal artışı ve gelişimi, bireylerin serbest zamanlarının artması, pazar bölümlerinde spor ünitelerinin artması ve bu ürünlerle ilgili teknolojik gelişmeler ve sporun global bir meta haline gelmesi gibi unsurlar rol oymamıştır. Spor ayrıca, sosyal bütünleşme, ekonomik ve dış ilişkiler bağlamında siyasal bir araçtır. Bu bağlamda çalışmamızın amacı, spor ekonomisi ve dolayısıyla sporun mikro ve makro ekonomik etkilerini teorik olarak analiz etmek olacaktır.

Anahtar Kelimeler
Ekonomi, Spor, Mikro Ekonomi, Makro Ekonomi

Abstract
In our global world, there is a remarkable growth and improvement in sports sector as in the case in all other fields. While sports financially reach such a capacity, such factors as the improvement and increase of sports sections in bazaar, technological developments relevant to these productions, and sports’ becoming a global merchandise play an important role. Moreover, sports is a political organ for social integration and financial and foreign affairs. In this context, the purpose of our study is to analyze theoretically the micro and macro-economic effects of sports economy.

Keywords
Economic, Sport, Micro Economic, Macro Economic

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri