Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


İLAHİYAT FAKÜLTELERİNDE OKUTULAN TÜRK DİN MÛSİKÎSİ DERSİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

THE EVALUATION ABOUT TURKISH RELIGION MUSIC IN FACULTIES OF DIVINITY

İLAHİYAT FAKÜLTELERİNDE OKUTULAN TÜRK DİN MÛSİKÎSİ DERSİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

 
Yazar : Mehmet TIRAŞCI    
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 6
Sayfa : 19-35
DOI Number: :
Cite : Mehmet TIRAŞCI , (2015). İLAHİYAT FAKÜLTELERİNDE OKUTULAN TÜRK DİN MÛSİKÎSİ DERSİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME. Route Education and Social Science Journal , 6, p. 19-35. Doi: 10.17121/ressjournal.334.
7217    4369


Özet
İnsanlık tarihinde olduğu gibi İslam tarihinde de mûsikî ve din hep yan yana olmuş, mûsikî, dinî öğretilerin insanlara sunulması açısından bir tebliğ vasıtası olarak kullanılmıştır. Bu manada Kur’ân kıraatı, Ezan, Salâ, Tekbir, Mevlid ve daha birçok dinî mûsikî türü ortaya çıkmış ve günümüze ulaşmıştır. Bu türlerin eğitimi ve geliştirilmesi için de halen ilahiyat fakültelerinde Türk Din Mûsikîsi isimli ders okutulmaktadır. İşte bu makalemizde bu dersin eğitimi sırasında karşılaşılan bazı problemler üzerinde durulacaktır. Bunu için öncelikle bir anket yaptık ve dersin öğrenciler nazarındaki bakışını yansıtmaya çalıştık. Daha sonra dersin işlenmesi ile ilgili konulardaki eksiklikleri belirtip son olarak bu meselede bazı çözüm önerileri sunmaya çalıştık.

Anahtar Kelimeler
Dinî Mûsikî, Türk Din Mûsikîsi, Pedagoji, İlahiyat Fakültesi.

Abstract
As in the history of humanity, music has always been religion side by side in the history of Islam. Music is used communication tool to be presented to people of religious teachings. Many species have appeared and reached today like Quran reading, Azan, Sala, Takbir, Mawlid etc. For the training and development of these species it is currently educated courses the name of Turkish Religion Music in Faculty of Divinity. This article will talk about some of the problems encountered during the course of education. To do this, we do a survey and try to reflect the outlook for the course the students have. Later we noted deficiencies in matters relating to the processing of lesson. Finally we try to offer some solutions recommendations on this issue.

Keywords
Religion Music, Turkish Religion Music, Pedagogy, Faculty of Divinity.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri