Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


MUSTAFA NECATİ SEPETÇİOĞLU’NUN TÜRK HİKÂYECİLİĞİ VE HİKÂYECİLERİ HAKKINDA GÖRÜŞLERİ

MUSTAFA NECATİ SEPETÇİOĞLU'S OPINIONS OF TURKISH STORYTELLING AND STORYTELLERS

MUSTAFA NECATİ SEPETÇİOĞLU’NUN TÜRK HİKÂYECİLİĞİ VE HİKÂYECİLERİ HAKKINDA GÖRÜŞLERİ

 
Yazar : Mehmet TAT    
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 5
Sayfa : 510-516
DOI Number: :
Cite : Mehmet TAT , (2015). MUSTAFA NECATİ SEPETÇİOĞLU’NUN TÜRK HİKÂYECİLİĞİ VE HİKÂYECİLERİ HAKKINDA GÖRÜŞLERİ. Route Education and Social Science Journal , 5, p. 510-516. Doi: 10.17121/ressjournal.284.
9877    2227


Özet
Mustafa Necati Sepetçioğlu (1932-2006), çağdaş Türk edebiyatının en üretken yazarlarından birisi olmuştur. Daha çok tarihî romanları ile bilinen Sepetçioğlu, edebiyat dünyasında önce 1950’lerde yazmaya başladığı hikâyeleriyle tanınmıştır. Hikâye ve romanın yanında destan, tiyatro, deneme gibi türlerde de birçok eser kaleme almış olan yazar, çeşitli deneme ve incelemelerinde Türk hikâyeciliği ve hikâyecileri hakkında da görüşlerini dile getirmiştir. 1954 yılında Türk Sanatı dergisinde yayımlanan “Türk Hikâyeciliği ve Hikâyecileri” başlıklı yazı dizisi, Sepetçioğlu'nun düşüncelerini toplu halde yansıtması bakımından dikkate değerdir. Bu çalışmada, ismi verilen yazı dizisi temel alınarak Sepetçioğlu’nun Türk hikâyeciliği ve hikâyecilerine dair görüşleri değerlendirilecektir. Amaç, bir sanatçının ürün verdiği edebî tür hakkında değerlendirmelerini görmektir.

Anahtar Kelimeler
Mustafa Necati Sepetçioğlu, Türk Hikâyeciliği, Hikâye Yazarı.

Abstract
Mustafa Necati Sepetçioğlu (1932-2006) has became one of the most produetive writers in modern Turkish literature. Mostly known with his historical novels Sepetçioğlu has been firstly known in the world of the literature with his stories, which he started to write before 1950s. İn addition to the novel and story, he also wrote up many works in the types of epics, theatres, essays. He also expressed his views about Turkish stories and storytellers in his essays and reviews. Published in the magazine of Turkish Art in 1954, the feuilleton titled "Turkish storytelling and storytellers" is remarkable in terms of reflecting the thoughts of Sepetçioğlu as a whole. İn this study, based on the feuilleton given its name before the views of Sepetçioğlu about Turkish storytelling and storytellers are evaluated. The purpose is to see his reviews about the literary work which a writer wrote.

Keywords
Mustafa Necati Sepetçioğlu, Turkish storytelling, Story writer.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri