Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


STRATEJİK İÇ GİRİŞİMCİLİK

STRATEGIC INTRAPRENEURSHIP

STRATEJİK İÇ GİRİŞİMCİLİK

 
Yazar : Onur Başar ÖZBOZKURT    
Türü :
Baskı Yılı : 2019
Sayı : 41(1)
Sayfa : 1086-1093
DOI Number: :
Cite : Onur Başar ÖZBOZKURT , (2019). STRATEJİK İÇ GİRİŞİMCİLİK. Route Education and Social Science Journal , 41(1), p. 1086-1093. Doi: 10.17121/ressjournal.2288.
809    842


Özet
Stratejik iç girişimcilik kavramı, hem büyük hem de küçük ve orta ölçekli işletmeler açısından kritik bir rol oynadığından, özellikle son yıllarda dikkat çeken bir kavram olarak ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda, stratejik iç girişimcilik, vizyon odaklı girişimciliğe dayalı fırsatları tespit etmek ve bu fırsatlardan faydalanmak suretiyle bilinçli ve sürekli olarak kurumu canlandıran ve işletme faaliyetlerini şekillendiren, organizasyonun tamamında iç girişimsel davranış üzerine güveni temel alan bir kavramı ifade etmektedir. Buradan hareketle bu çalışma, işletmelerin kurumsal varlığı ve uzun dönemli hayatta kalması bağlamında strateji oluşturmanın önem ve anlamı açısından stratejik iç girişimcilik kavramı ve iç girişimcilerin özelliklerini güncel-kavramsal çerçeveden ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede, kavramsal ve terminolojik açıdan birçok yönden girişimcilik ile karıştırılan stratejik iç girişimcilik kavramının stratejik vizyonu şekillendiren veya kurumsal stratejinin hayata geçirilmesini içeren bir dizi faaliyeti sistematize eden bir süreç olarak mevcut işletmenin içsel gelişiminde olumlu yönde bir etkisinin olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler
Stratejik iç girişimcilik, iç girişimci, kurumsal strateji, işletmenin geliştirilmesi.

Abstract
Strategic intrapreneurship stands out as an emerging concept especially in recent years since it plays a crucial role for both large and small and medium-sized enterprises. In this scope, the strategic intrapreneurship concept refers a vision-oriented, organization-wide reliance on intrapreneurial behavior that consciously and continuously revitalizes the corporate and shapes the scope of business activities through the identification and utilization of entrepreneurial opportunity. From this point of view, this study aims to review the recent conceptual framework of strategic intrapreneurship and the intrapreneurs’ characteristics with regard to the significance and the meaning of creating a strategy for businesses’ corporate existence and long-term survival. In this frame, it has been seen that the concepts of strategic intrapreneurship which has been conceptually and terminologically confused with entrepreneurship in several ways, has a positive impact on internal development within an existing organization since it is a process that systematizes set of activities that form strategic vision or include actualizing a corporate strategy.

Keywords
Strategic intrapreneurship, intrapreneur, corporate strategy, business development.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri