Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


GİRİŞİMCİLİK TİPLERİ VE KİŞİLİK TİPLERİ İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

A STUDY ON THE RELATIONSHIP BETWEEN ENTREPRENEURSHIP TYPES AND PERSONALITY TYPES

GİRİŞİMCİLİK TİPLERİ VE KİŞİLİK TİPLERİ İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

 
Yazar : Mert ÖZGÜNER    
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 4
Sayfa : 148-160
DOI Number: :
Cite : Mert ÖZGÜNER , (2015). GİRİŞİMCİLİK TİPLERİ VE KİŞİLİK TİPLERİ İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR İNCELEME. Route Education and Social Science Journal , 4, p. 148-160. Doi: 10.17121/ressjournal.228.
8970    6514


Özet
Girişimcilik, ekonominin gelişmesi için dinamik bir güç olmasından dolayı hayati bir öneme sahiptir. Bir işi kurmak ve onu devam ettirmek çok kolay olmamaktadır. Girişimcilerde, cesaret, yetenek ve yaratıcılığın bir arada bulunması gerekmektedir. Bu da ancak bu faktörleri bünyesinde barındıran girişimciler sayesinde mümkün olabilmektedir. Girişimcilik eğiliminde ya da girişimcilik niyetinde belirleyici etkiye sahip olan birçok unsur vardır. Bunlar arasında finansal kaynaklar, eğitim, rol modelleri, iş tecrübesi, inanç, aile, kültür ve kişilik özellikleri öne çıkanlarıdır. Bu çalışmada girişimciliğe etki eden girişimci kişilik özellikleri üzerinde durulmaktadır. Çalışma literatür taraması şeklinde gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda girişimcilik tipleri, nitelik-misyon temelli olarak orijinal, iç, kurumsal, profesyonel, teknik, girişimci ve çevreci olmak üzere yedi kategoriye ayrılmıştır. Ayrıca girişimcilik yönelim-referans olarak kategorize edilerek orijinal, stratejist, taktik ve geleneksel (idari) olmak üzere dört grup oluşturulmuştur. Elde edilen girişimcilik tipleri ile literatürde yaygın olarak kullanılan bazı kişilik yaklaşımları arasında ilişkş olup olmadığı incelenmiştir. Çalışma sonunda girişimcilik tipleri ile kişilik tipleri arasında yakın ilişkilerin olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler
Girişimcilik, Girişimcilik Tipleri, Kişilik Tipleri

Abstract
Entrepreneurship is a dynamic force for economic development has a crucial role since. Establish and maintain a job, it is not very easy. In entrepreneurial courage, must have a combination of talent and creativity. This can only incorporate these factors, it is possible thanks to the entrepreneurs. Entrepreneurship tend or intend to entrepreneurship are many factors which have a decisive influence. These include financial resources, education, role models, work experience, faith, family, culture, and personality traits are prominent. In this study, the effects of entrepreneurship entrepreneurs who are focused on personality traits. In this context, entrepreneurial types, nature-based missions as the original, internal, institutional, professional, technical, entrepreneurial and environmentalists are divided into seven categories including. In addition, the original was categorized as entrepreneurial orientation-references, strategist, tactical and traditional (administrative), including four groups were formed. Obtained entrepreneurial types commonly used in the literature whether some personality ilişkş of approaches have been examined. Working with all types of entrepreneurship at the end of a close relationship between personality types were found to be.

Keywords
Entrepreneurial, Entrepreneurial Types, Personality Types

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri