Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


GİRİŞİMCİLİK VE GİRİŞİMİN FİNANSMANINDA MELEK YATIRIMCI VE UYGULAMA ALANLARI

ENTREPRENEURSHIP AND ANGEL INVESTORS IN FINANCING OF ENTERPRISE AND ITS APPLICATION AREAS

GİRİŞİMCİLİK VE GİRİŞİMİN FİNANSMANINDA MELEK YATIRIMCI VE UYGULAMA ALANLARI

 
Yazar : Erkan PERKTAŞ  & Mustafa UÇAR  
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 4
Sayfa : 90-102
DOI Number: :
Cite : Erkan PERKTAŞ & Mustafa UÇAR, (2015). GİRİŞİMCİLİK VE GİRİŞİMİN FİNANSMANINDA MELEK YATIRIMCI VE UYGULAMA ALANLARI. Route Education and Social Science Journal , 4, p. 90-102. Doi: 10.17121/ressjournal.227.
9251    2563


Özet
Küreselleşen rekabet koşulları ve içinde bulunulan ekonomik durum, yeni işletmelerin kurulmasını ve mevcut işletmelerin gelişmelerini etkilemektedir. Girişimciler işletmeyi kuracağı dönemde öz kaynakları faaliyete geçmek için yeterli değil ise dışarıdan finansmana ihtiyaç duyacaklardır. Girişimciler, hem kuruluş aşamasında hem de gelişme aşamasında ortaya çıkan bu finansman ihtiyacını karşılamak için banka kredileri, teşvikler, mikro finansman, risk sermayesi, melek yatırımcılar, leasing, factoring, forfaiting v.b. finansman tekniklerinden uygun olanı seçebilirler. Bu finansman tekniklerinden bir tanesi olan Melek Yatırımcılar (Angel Investor), özellikle genç ve dinamik girişimcilere başlangıç aşamasında destek sağlayan bir finans türüdür. Melek Yatırımcı, henüz yolun başında olan bir iş fikrine yatırım yapan, işletmelerin büyümeleri ve gelişmeleri için sermaye sağlayan kişi olarak tanımlanmaktadır. Melek Yatırımcı, girişimciye finansal destek, bilgi desteği veya her ikisini birden sağlayabilmektedir.

Anahtar Kelimeler
Melek Yatırımcı, Girişimci, Finansman, Sermaye

Abstract
Globalized competition conditions and the current economic situation affect the establishment of new businesses and the development of existing businesses. Especially young entrepreneurs will need financing from outside while establishing business if their own resources are not enough to take action in. Young entrepreneurs can choose the one of suitable financing techniques such as bank loans, subsidies, micro-finance, venture capital, angel investors, leasing, factoring, forfeiting, etc. to meet the needs of funding emerges during the establishment as well as stage of development. One of these funding techniques, namely Angel Investors is a financial type that provides support to especially young and dynamic entrepreneurs in the initial stage. Angel Investor is defined as the person who invests in the idea of a job that is just up the road, provides the capital for business growth and development. Angel Investor provides financial support, information support or both to entrepreneurs.

Keywords
Angel Investor, Entrepreneur, Finance, Capital

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri