Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


DOKUZ IŞIK DOKTRİNİNDE KÖYCÜLÜK: İLKESEL BİR BAKIŞ

THE PEASANTISM IN THE NINE LIGHT DOCTRINE: A PRIMITIVE OVERVIEW

DOKUZ IŞIK DOKTRİNİNDE KÖYCÜLÜK: İLKESEL BİR BAKIŞ

 
Yazar : Ertuğrul GÜREŞÇİ    
Türü :
Baskı Yılı : 2019
Sayı : 41(1)
Sayfa : 989-1005
DOI Number: :
Cite : Ertuğrul GÜREŞÇİ , (2019). DOKUZ IŞIK DOKTRİNİNDE KÖYCÜLÜK: İLKESEL BİR BAKIŞ. Route Education and Social Science Journal , 41(1), p. 989-1005. Doi: 10.17121/ressjournal.2112.
1049    1069


Özet
Özet Bir ülkenin, toplumun ya da bir milletin ekonomik ve sosyal yönden kalkındırılması ile ilgili çeşitli düşüncelerin ortaya atılması ve bu düşüncelerin uygulanabilirliği yönünde bazı adımların atılması oldukça önem arz etmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu ve benzeri düşüncelerle, Türk Milletinin de ileri bir refah düzeyine sahip olması ve müreffeh bir yaşam sürmesi konularında atılan her türlü adımın, Türk Milleti tarafından da önemseneceği bilinmektedir. Bu noktadan hareket edilerek bu çalışmada, Alparslan Türkeş tarafından ortaya atılan ve Türk Milletinin kalkındırılması için çeşitli ilkeleri, Türk Milliyetçiliği ve Ülkücülük esasına dayandırılarak açıklamaya çalışan, Dokuz Işık Doktrinin genel olarak incelenmesi öncelikli olarak ele alınmıştır. Çalışmada, bu doktrin kapsamında yer alan, Köycülük İlkesinin temel prensipleri ve Türk Milletinin kalkınma hedefi doğrultusundaki önemi, çeşitli yönleri ile ortaya konulması amaçlanmıştır. Bu çalışmanın, Dokuz Işık Doktrini ile ilgili yeterli düzeyde yapılamayan akademik değerlendirme ve incelmelere de katkı sunabileceği ön görülerek, çalışma bilimsel bir disiplin içinde ele alınmıştır. Anahtar Kelimeler:

Anahtar Kelimeler
Dokuz Işık Doktrini, Alparslan Türkeş, Köycülük, Türk Milliyetçiliği, ülkücülük.

Abstract
It is very important to introduce various ideas about the economic and social development of a country, society or a nation and to take some steps towards the applicability of these ideas. From this point of view, it is known that all steps taken by the Turkish nation to have an advanced welfare level and to lead a prosperous life will be taken care of by the Turkish nation. From this point of view, in this study, the general examination of the nine light doctrines, which was proposed by Alparslan Türkeş and trying to explain the various principles for the development of the Turkish Nation on the basis of Turkish Nationalism and Idealism, was considered as a priority. In this study, the basic principles of the Principle of Pesantism and the importance of Turkish Nation in the direction of the development target are presented in various aspects. This study has been considered in a scientific discipline by considering that it could contribute to the academic evaluation and thinning which could not be done in sufficient level in relation to the nine light doctrine

Keywords
The Nine light doctrine, Alparslan Türkeş Peasantism, Turkish Nationalism, dealism

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri