Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


MOBİLİZASYON ÇAĞINDA MUHAFAZAKÂR SİYASET: KURUMLARIN ROLÜNÜ YENİDEN DÜŞÜNMEK

CONSERVATIVE POLITICS IN THE AGE OF MOBILIZATION: RETHINKING THE ROLE OF INSTITUTIONS

MOBİLİZASYON ÇAĞINDA MUHAFAZAKÂR SİYASET: KURUMLARIN ROLÜNÜ YENİDEN DÜŞÜNMEK

 
Yazar : Hayati ÜNLÜ    
Türü :
Baskı Yılı : 2018
Sayı : 27
Sayfa : 1270-1295
DOI Number: :
Cite : Hayati ÜNLÜ , (2018). MOBİLİZASYON ÇAĞINDA MUHAFAZAKÂR SİYASET: KURUMLARIN ROLÜNÜ YENİDEN DÜŞÜNMEK. Route Education and Social Science Journal , 27, p. 1270-1295. Doi: 10.17121/ressjournal.1181.
1080    827


Özet
Bu makalenin amacı, kurumların küresel siyaset için nasıl yeniden önemli hale geldiğini tartışmaktır. Bu doğrultuda makalede ilk olarak küresel siyasette yükselen mobilizasyonlar değerlendirilecek ve ardından kurumların mobilizasyonlara karşı literatürdeki rolü ve önemi tartışılacaktır. Akabinde ise iktidarda yer alan önemli muhafazakâr geleneklerin kurumlara başvurmadaki deneyimleri araştırılacaktır. Makalede sosyal ve kültürel faktörler kadar siyasal bağlam ve kurumların da analize dahil edilmesi gerektiği iddia edilecektir. Başka bir deyişle sosyolojik tartışmaların yanında, kurumsal tartışmaların da ihmal edilmemesi gerektiği savunulacaktır. Ayrıca muhafazakâr siyasetin kurumsal tartışmalardaki kapasitesi vurgulanacaktır.

Anahtar Kelimeler
Mobilizasyon, Sivil Toplum, Kurumlar, Muhafazakar Siyaset

Abstract
The aim of this article is to discuss how institutions have become important again for global politics, particularly conservative politics. In this respect, firstly, mobilizations which are rising in global politics will be evaluated and then the role and importance of the institutions in the literature against mobilization will be discussed. After that, the experience of the major conservative traditions in power applying to institutions will be investigated. It will be argued that political contexts and institutions as well as social and cultural factors must be included in the analysis. In other words, it will be argued that besides sociological debates, institutional debates should not be neglected. Additionaly, the capacity of conservative politics in institutional debates will be emphasized.

Keywords
Mobilization, Civil Society, Institutions, Conservative Politics

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri