Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


EDUCATIONAL ACTIVITIES OF THE IHH HUMANITARIAN RELIEF FOUNDATION IN SYRIA

İNSANI YARDIM VAKFI İHH’NIN SURİYE’DEKİ EĞİTİM FAALİYETLERİ

EDUCATIONAL ACTIVITIES OF THE IHH HUMANITARIAN RELIEF FOUNDATION IN SYRIA

 
Yazar : Mete Yusuf USTABULUT    
Türü :
Baskı Yılı : 2024
Sayı : 87
Sayfa : 135-144
DOI Number: :
Cite : Mete Yusuf USTABULUT , (2024). EDUCATIONAL ACTIVITIES OF THE IHH HUMANITARIAN RELIEF FOUNDATION IN SYRIA. Route Education and Social Science Journal , 87, p. 135-144. Doi: 10.17121/ressjournal.3574.
25    26


Özet
Suriye’de yaşanan iç çatışmalar ve karışıklıklardan dolayı Suriye’den Türkiye’ye ilk olarak 2011 yılında 252 kişi giriş yapmış ve bu tarihten itibaren Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısı giderek artış göstermiştir. Türkiye’nin güvenli bölge oluşturmasıyla birlikte Suriyeli sığınmacılar ülkelerine geri dönmekte ve günlük yaşamlarına devam etmektedirler. Biz de bu çalışmamızda. BM’nin sürdürebilirlik olgularının oluşması için Türkiye’nin en büyük STK olan İHH’nın güvenli bölge genelinde Suriyeliler için yaptığı eğitim faaliyetlerini ele aldık. İHH bir yandan misyon ve vizyonu doğrultusunda insani yardımları yaparken bir yandan da BM’nin 16 maddelik sürdürebilirlik olgusunu gerçekleştirmektedir.

Anahtar Kelimeler
Suriye, Eğitim, İHH, Birleşmiş Milletler

Abstract
Due to the internal conflicts and turmoil in Syria, the first group of 252 Syrians entered Turkey in 2011, and since then, the number of Syrian refugees in Turkey has been steadily increasing. With Turkey creating a safe zone, Syrian refugees are returning to their homeland and resuming their daily lives. In this study, we examined the educational activities carried out by IHH, Turkey’s largest NGO, for Syrians in the safe zone to achieve the sustainability goals of the UN. While IHH conducts humanitarian aid in line with its mission and vision, it also fulfills the 16 sustainability goals of the UN.

Keywords
Syria, Education, IHH, United Nations

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Authors,

    RESSJOURNAL's issue 11/4 (July 2024) is published. RESSJOURNAL's new issue will be published on September 30, 2024. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri