Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


ETKİNLİK TURİZMİNİN SAĞLADIĞI FAYDALAR AÇISINDAN “ERDEK ZAMANI FESTİVALİ” KATILIMCILARININ MEMNUNİYET DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
Etkinlik turizmine yönelen turistik destinasyonlar başta sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda olmak üzere çok sayıda fayda elde etmektedir. Farklı ve özgün çok sayıda etkinliğin bir arada gerçekleştirildiği festivaller, etkinlik turizminin sağladığı bu faydalar açısından turistik destinasyonların gelişimi ve sürdürülebilirliği için büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada araştırma alanı olarak 22-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Erdek’te ilk kez düzenlenen “Erdek Zamanı Festivali” seçilmiştir. Çalışmanın amacı, Erdek Zamanı Festivali’nin sosyal, kültürel, ekonomik ve marka algısı boyutları açısından Erdek’e sağladığı faydaların katılımcıların memnuniyet düzeylerine etkisini belirlemektir. Kolayda örnekleme yöntemiyle araştırma evreninden seçilen örneklemden anket tekniği ile elde edilen veriler, Yapısal Eşitlik Modellemesi (YEM) aracılığıyla analiz edilmiştir. Çalışmadan ortaya çıkan sonuçlar, destinasyon geliştirme aracı olarak etkinlik turizmini kullanmak isteyen yöneticiler ve yerel paydaşlar açısından önemli çıkarımlar sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler
Etkinlik Turizmi, Turistik Destinasyon, Erdek, Erdek Zamanı Festivali

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri