Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


KAHRAMANMARAŞ İLİNDEKİ HAZIR YEMEK FABRİKALARINDAN HİZMET ALAN TÜKETİCİLERİN HAZIR YEMEK FABRİKALARI İLE İLGİLİ BİLGİ DÜZEYLERİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
Bu araştırma, Kahramanmaraş İlindeki hazır yemek fabrikalarından hizmet alan tüketicilerin hazır yemek fabrikalarıyla ilgili bilgi düzeylerini ve firmalar hakkındaki düşüncelerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma, şehir merkezinde ikisi kamu ve ikisi özel kuruluş olmak üzere toplam dört farklı kuruluşta çalışan tüketicileri kapsamaktadır. Toplam da 300 tüketiciye yüz yüze bir anket uygulanmıştır. Anket sonuçları SPSS 20 programı kullanılmış olup elde edilen verilerin değerlendirilmesinde tamamlayıcı istatistikler, ortalamalar ve frekans tablolarından yararlanılmıştır. Hipotezlerden elde sonuçlarda anlamlılık bakımdan farklılık gösterdiği bulunmuştur. Tüketicilerin %40’ının firma hakkındaki bilgi düzeyinin hiç olmadığı, %45’inin bilgi düzeyinin çok az olduğu ve %15’inin ise bilgi düzeyinin yeterli olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler
Hazır Yemek, Bilgi Düzeyi, Tüketici

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri