Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


THE RELATIONSHIP BETWEEN THE TECHNOLOGY LEADERSHIP CAPABILITIES OF EDUCATION ADMINISTRATORS AND THE EDUCATIONAL TECHNOLOGY USAGE LEVELS OF TEACHERS
İçinde bulunduğumuz dönemde bireylerin gereksinimlerini karşılayabilmeleri büyük ölçüde sahip oldukları teknoloji bilgileri ile ilişkilidir denilebilir çünkü bireylerin gereksinim duydukları hizmetlerin pek çoğu teknoloji ve teknolojiye bağlı uygulamalar üzerinden sunulmaktadır. Özellikle bilgi üretme ve transferi bağlamında eğitim sistemi içerisinde son dönemlerde eğitim teknolojileri kullanımı yaygınlaşmıştır. Bu durum eğitim sistemi aktörleri olan öğretmen ve yöneticilerinin teknoloji yeterliklerine sahip olmalarını ve etkin biçimde kullanımlarını zorunlu hale getirmiştir. Eğitim yöneticilerinin teknoloji liderliği yeterlikleri ile öğretmenlerin eğitim teknolojileri kullanım düzeyleri arasındaki ilişkinin incelendiği bu araştırma nicel araştırma tarama modeli ile gerçekleştirilmiştir. Yürütülen bu araştırmanın çalışma evrenini, 2020-2021 eğitim öğretim yılında İzmir İli Narlıdere İlçesi’nde bulunan 18 resmi ilköğretim ve ortaöğretim okulları örneklemi ise bu okullarda görevli 180 öğretmendir. Araştırmada veri toplama aracı olarak Eğitimde Teknoloji Kullanımına Yönelik Tutum Ölçeği ve Öğretmen Görüşlerine Göre Eğitim Yöneticilerinin Teknoloji Liderliği Yeterlik Anketi kullanılmıştır. Araştırmada öğretmenlerin okul yöneticilerine dönük teknoloji liderliği yeterlikleri algı düzeyi ile öğretmenlerin eğitim teknolojileri kullanımlarına yönelik tutum düzeyi arasında anlamlı bir ilişki saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler
Teknoloji liderliği, eğitim teknolojileri, teknoloji kullanımı.

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri