Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ TÜRKÇE ÖĞRENİYORUM A1.1 VE A1.2 SEVİYE DERS VE ÇALIŞMA KİTAPLARININ AVRUPA ORTAK BAŞVURU METNİ (CEFR)’E VE 6-10 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİN SEVİYELERİNE UYGUNLUĞUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
Son dönemde Ortadoğu’da yaşanan göç hareketleri neticesinde misafir ettiğimiz Suriyeli bireyler ve özellikle onların çocuklarının ortak bir yaşam alanı kurmaları ve bireysel anlamda ayakta durabilmelerini sağlamak ve bu çocuklara hak ettikleri bir gelecek sunmak adına yürütülen projeler ile önemli adımlar atılmıştır. Bu bağlamda yapılan çalışma, 6-10 yaş dil öğrenicisinin CEFR’e göre sahip olması gereken kazanımların sınırlılıkları ve alanda bulunan eksiklerin tespiti üzerine şekillendirilmiştir. Çalışmada Avrupa Ortak Başvuru Metni çerçevesinde Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğreniyorum Ders Kitabı A1.1 ve A1.2 kitapları ve Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğreniyorum A1 Çalışma Kitabındaki kazanımların çerçeve programa uygunluğu ve 6-10 yaş grubu öğrencilerin sahip olması gereken kazanımlara uygunluğu belirlenip değerlendirilmiştir. Çalışma verilerinden hareketle geliştirilen önerilerin konuyla ilgili bilimsel çalışmalara ve hazırlanacak kitaplara katkı sunması umulmaktadır.

Anahtar Kelimeler
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi, Avrupa Ortak Başvuru Metni, Yunus Emre Enstitüsü Ders Kitapları.

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri