Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ YENİDEN Mİ BAŞLIYOR? ‘MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VE FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ’
Son günlerde, kapsayıcı siyaseti ve birleştirici üslubuyla, siyasette özlenen bir tavrı sergileyen Saadet Partisi herkesin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu ilgi, aslında Milli Görüş Partileri’nin tamamında görülmüş ve Refah Partisi ile zirveye ulaşmıştır. Milli Görüş halk tarafından ilgiyle takip edilirken, rejim tarafından laik düzene bir tehdit olarak algılanmış ve bu sebepten dolayı Milli Görüş’ün dört partisi kapatılmıştır. Milli Görüş’ün 1995 yılında en büyük parti olmasında 1994 yerel seçimlerinden sonra, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm belediyelerde uygulamaya geçirdiği sosyal belediyecilik hizmetlerinin önemli bir etkisi olmuştur. Beyaz Masa ve Halk Meclisleri ile halkın belediye çalışmalarına katılımı sağlanmış, Meslek Edindirme Kursları, sosyal konutlar, sosyal yardımlar ve aşevleri ile alt gelir gurupları desteklenmiş, ailenin korunması, kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve gençlere sahip çıkılması yönündeki projeler hayata geçirilmiş, engellilerin hayatını kolaylaştıracak faaliyetler yapılmış, eğitime destek verilmiş ve en önemlisi belediyelerin imajını zedeleyen rüşvetin ve maliyesini altüst eden israfın önüne geçilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sosyal belediyecilik uygulamalarına farklı bakış açısı ve sosyal belediyecilikten sapmaların, 24 Haziran genel seçimine ve akabinde yapılacak Mart 2019 seçimine yansıması kaçınılmaz olacaktır. Mart 2019 seçim sonuçlarının, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin uygulayamadığı sosyal politikalar kadar, Saadet Partisi’nin sosyal projeleri ve performansı ile de belirleneceği muhtemeldir.

Anahtar Kelimeler
Milli Görüş, Erbakan, Refah Partisi, Saadet Partisi, Sosyal Belediyecilik.

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri